zaterdag | 8 december 2018 | 20:00 uur
 
Concertcyclus St Willibrorduskerk
 Deurne-Centrum
 
 
 
Kerst in zicht
 
 
 
Walsbergse Zangvereniging
 
o.l.v. Mario Geurtjes
 
m.m.v. Ludmila Seroo Ferroni, piano
 
Afra en Fieke Knijnenburg, dwarsfluit
 
 
 
Kijkt u ook af en toe eens op onze website www.willibrorduskerkdeurne.nl
of volg ons op facebook

 


Serenade voor onze beschermheer

Op 19 november 2018 hebben wij tijdens de repetitie onze beschermheer Fried Verhees met een serenade in het zonnetje gezet, aan de vooravond van zijn 70e verjaardag. Een mooi moment om eens aandacht te schenken aan zijn vele activiteiten voor onze vereniging. Zingen in het koor, optreden als solist, vervangend dirigent, grote trekker bij de oud-ijzeractie en de plantenactie........met tomeloze energie gaat hij steeds aan de slag. Met deze serenade heeft het koor, in aanwezigheid van enkele van zijn familieleden, hem op een bijzondere wijze haar dank gebracht voor zijn geweldige inzet.

 

 

 

 

 


 

 

In liefdevolle herinnering

Wij zijn diep geraakt door het overlijden van

 Anny van Montfort

Vanaf de oprichting in 1971 was Anny lid van de  Walsbergse Zangvereniging. Naast het zingen heeft zij, samen met haar man Frits jarenlang de muziekbibliotheek voor ons koor verzorgd.  Trouw, betrokken en behulpzaam, zo zullen wij ons haar blijven herinneren. In de afscheidsdienst van 13 september brengen wij haar met onze zang een laatste groet.

Wij wensen haar echtgenoot Frits, dochter Marion (beiden tevens koorlid) de andere kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.Missa Brevis in de Willibrorduskerk 

Zondag 14 oktober zingen wij tijdens de mis van 10.30 u in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne. Wij brengen dan een nieuwe mis ten gehore, de Missa Brevis van componist Jacob de Haan (geb 1959). Wij hebben deze met veel enthousiasme ingestudeerd. Kom luisteren naar deze prachtige, klankrijke, intense muziek van een eigentijdse componist!


Privacy wetgeving

Het zal u vast niet ontgaan zijn: veel verenigingen en organisaties zijn momenteel bezig om hun privacy-beleid goed vast te leggen. Tijdens onze ledenvergadering in juli 2018 hebben onze leden het privacy-beleid en bijbehorend reglement van onze vereniging aangenomen. Leden, Vrienden en andere contacten kunnen er zodoende op vertrouwen, dat hun privacy wordt gewaarborgd binnen de kaders van dit reglement. U vindt de verdere informatie hierover op deze website onder de rubriek “contact”.


Vriendenkringactie

Zoals u kunt zien onder onze rubriek Vrienden hebben wij een Vriendenkring, die ons jaarlijks helpt met een financiële bijdrage. Wij zijn erg blij en trots, dat zovelen ons ondersteunen, waarmee zij ons in staat stellen om te blijven investeren in vernieuwing en verbetering. In oktober zullen onze Vrienden weer benaderd worden voor hun bijdrage. Draagt u de Walsbergse Zangvereniging een warm hart toe en wilt u ook Vriend worden? Laat het dan even per mail weten aan het secretariaat of rechtstreeks aan een van onze leden. Wij nemen dan contact met u op.

Alle gulle gevers alvast hartelijk bedankt.

 

 


Rabo Clubkas campagne van start in april

Breng uw stem uit en steun het verenigingsleven!

Rabobank Peelland Zuid organiseert ook dit jaar weer de Rabobank Clubkas Campagne speciaal voor verenigingen en stichtingen en stelt daarvoor € 275.000,- beschikbaar!

Ook de Walsbergse Zangvereniging doet weer mee aan de Rabobank Clubkas Campagne!

Van 5 t/m 30 april 2018 mogen leden van Rabobank Peelland

Zuid vijf unieke stemmen uitbrengen op hun favoriete clubs. Elke stem is geld waard!

Het zou fantastisch zijn als u –ook-  dit jaar uw stem uitbrengt op de Walsbergse Zangvereniging. Zodoende worden bijzondere optredens op bijzondere locaties en nieuwe samenwerkingsvormen met andere culturele activiteiten  mogelijk, en kunnen wij iets moois neer zetten voor heel Deurne en omgeving zoals wij ook op 18 maart konden laten zien bij het Cultuurcentrum Martien van Doorne, tijdens ons Lenteconcert.

Kijk voor meer informatie over de Rabobank Clubkas Campagne op

www.rabobank.nl/peellandzuid

Bedankt voor uw steun!

 

 

 


18 maart: een geweldige middag in het CCD samen met nederpopband Boven Water: mooie muziek en een enthousiast publiek. "Let the sun shine", onze vertolking van de musical-medley Hair was het spetterende sluitstuk van een hartverwarmend optreden. 


 
 
 
 In the spotlights: ons koorlid Max. Trots, dat wij zulke actieve mensen binnen onze gelederen hebben.

 


 

 

In liefdevolle herinnering

 Het doet ons veel verdriet om afscheid te moeten nemen van ons (rustend) koorlid

 

 Frans van der Heijden

 

Ruim 38 jaar maakte Frans deel uit van de  Walsbergse Zangvereniging.  Hij is altijd een zeer toegewijd koorlid geweest met passie voor muziek en ook nadat hij met zingen moest stoppen vanwege zijn gezondheid heeft hij nog een grote bijdrage geleverd als vrijwilliger voor ons studieprogramma Encore en heeft hij nieuwe koorleden wegwijs gemaakt in de muziek

Wij wensen zijn echtgenote, Annemie, de kinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

 


Concert ’n Nieuwe Lente

Zondag 18 maart 2018 om 14.00u.

Door:  de Walsbergse Zangvereniging

Gastoptreden:  Boven Water.

 ’n Nieuwe lente een nieuw geluid. We brengen een leuk, afwisselend en vrolijk programma dat de nieuwe lente met een mooi geluid zal inluiden. Ook zijn wij blij met het gastoptreden van Boven Water. Deze Deurnese Nederpopband brengt een gevarieerd programma van eigen nummers. De combinatie van de Walsbergse Zangvereniging en ‘Boven Water’ zorgt voor een spannend en afwisselend concert waarmee wij u een leuke zondagmiddag hopen te bezorgen.

We zijn blij dat we ook in de afgelopen jaren een groei in ons koor hebben gezien. Ook vinden we het fijn dat onze concerten en optredens de afgelopen jaren zeer goed bezocht zijn. Dit heeft er mede voor gezorgd dat we nu een nieuwe uitdaging hebben gezocht, een wat groter podium en meer ruimte voor het publiek. Daarom dit concert in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Wij heten u van harte welkom bij dit optreden.

 Kaartjes à € 7,50 inclusief één consumptie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. of op een van de adressen, die u vindt in de onderstaande poster.

 

 


Bestuurswisseling

Tijdens de jaarvergadering van 5 februari hebben wij afscheid genomen van Rieky de Martines als bestuurslid/secretaris. Zij werd door de voorzitter hartelijk bedankt voor haar inspanningen en goede ideeën en ontving daarvoor een leuke attentie.  Marion Munsters is door de leden unaniem gekozen als haar opvolger. In de persoon van Marion treedt een zeer ervaren bestuurder opnieuw toe tot het bestuur. Marion, veel plezier en succes toegewenst.

 Jubilarissen gehuldigd

De jaarvergadering van 5-2 bood tevens een goede gelegenheid om onze jubilarissen te huldigen. 3 koorleden werden in het zonnetje gezet vanwege hun 10-jarig lidmaatschap. Zij werden toegezongen door het hele koor en gingen naar huis met een mooie bos bloemen.

Vervolgens ging de aandacht uit naar het 40-jarig jubileum van Marion Munsters. Zij begon haar zangloopbaan als zestienjarige en bleef de Walsbergse Zangvereniging al die jaren trouw als alt en  tevens regelmatig als soliste. Daarnaast was en is  zij op vele manieren actief in werkgroepen, muziekcommissie en bestuur. Voor haar was er o.a. een attentie in de vorm van een fotoboekje over haar activiteiten bij het koor en zongen alle leden haar toe met een speciaal voor deze gelegenheid gemaakt lied.

 Marion Munsters

                       10 jaar koorlid.: Piet Bankers en Anny van Bommel, 

                       Op de foto ontbreekt Mariet van de Kamp.

 

Alle jubilarissen: van harte gefeliciteerd!

 

 


 2018

Wij starten dit jaar goed  met 3 nieuwe leden, 2 dames en een heer, die wij van harte welkom heten.

Met dit uitgebreide koor gaan wij met veel enthousiasme aan de slag met nieuw repertoire om onze uitvoeringen in 2018 weer de nodige luister bij te kunnen zetten.

Allereerst zijn daar de voorbereidingen voor een concert op zondagmiddag 18 maart in het CultuurCentrum Martien van Doorne onder de toepasselijke titel: "Een nieuwe lente”.  We zullen een afwisselend programma brengen met  veel  musical-muziek die de nieuwe lente op een passende manier zal inluiden. De (gedeeltelijk) Deurnese Nederpopband “Boven Water” zal een gastoptreden verzorgen.   

Daarnaast gaan wij op zondag 29 april deelnemen aan een uitwisselingsconcert in Beek en Donk

 


 

Geslaagd herfstconcert

 

Met “Muziek in de Ruimte” hebben wij op 5 november het Gerardushuis gevuld met klanken. In een “uitverkocht” huis, met 2 grote koren was het een gezellige drukte. Het publiek, maar zeker ook de zangers en zangeressen konden genieten van een sfeervol en aansprekend repertoire. Tussen sterren en planeten waanden wij ons in de ruimte, konden wij ons één voelen met het heelal.

 

 

Musicalmuziek uit de Phantom of the opera en Evita, mooie a capella nummers, maar ook hitsongs van Abba, het toepasselijke Walking in the Air, het kwam allemaal voorbij op deze middag. Het was dan ook veel te snel “Time to say goodbye” , oftewel "con te partire""  de muziek, waarmee wij het concert afsloten. Dit laatste nummer, dat ons  is geschonken door ons koorlid Jan van de Broek, beleefde tijdens dit concert zijn première.

Heeft u deze middag gemist of kijkt u alweer uit naar een nieuw optreden? In maart van het komend jaar brengen wij voor u een voorjaarsconcert. Wij houden u op de hoogte.  

Mis in de H. Willibrorduskerk Deurne

Op 29 oktober 2017 hebben wij de eucharistieviering opgeluisterd. Naast de mis van Gounot hebben wij verschillende andere werken ten gehore gebracht, die in een grote ruimte als deze kerk ook heel bijzonder klinken. Steal away,  May God bless my living, een prachtige koraal van Bach, en als slotlied  Love Changes Everything maakten dit optreden voor zowel de koorleden als het publiek tot een mooie ervaring.

Wilt u deze mis nog eens terughoren? Dat kan: via de link https://kerkdienstgemist.nl/assets/1483635-Eucharistieviering#.WfW6xOjvJoM kunt u deze zelf beluisteren.


 

Nieuwe koorleden

Vanaf de zomervakantie zijn maar liefst 6 nieuwe koorleden de Walsbergse Zangvereniging komen versterken: 1 tenor, 1 bas en 4 alten.Wij zijn enorm blij met deze uitbreiding.  Wij wensen hen veel succes en vooral ook heel veel plezier bij onze vereniging. Het aantal zangers en zangeressen in ons koor komt daarmee op 63.

 Enkele van onze  leden hebben in de afgelopen maanden  hun actieve zangloopbaan beëindigd. Wij zijn erg blij, dat zij verbonden blijven met ons koor als rustend lid.

 


Concert "Muziek in de Ruimte"

  

 

Op zondag 5 november 2017 organiseert de Walsbergse Zangvereniging een concert met als titel "Muziek in de ruimte".  De gemengde zangvereniging St. Caecilia uit Ottersum zal een gastoptreden verzorgen.

Onder de bezielende leiding van dirigent Mario Geurtjens en begeleiding van onze vaste pianiste Ludmila Seroo Ferroni willen wij u graag verrassen met onze muziek op deze herfstige middag. 

Ons gastkoor, St. Caecilia is een koor dat midden in de Ottersumse samenleving staat en bestaat uit zo'n 60 leden. Deze leden komen uit Ottersum en wijde omgeving. Het koor staat onder leiding van Peter Broekmans en wordt begeleid door de vaste pianist Alex van de Zand. 

 

Beide koren werken met veel plezier aan uitbreiding van het repertoire en hebben zich goed voorbereid op dit concert. Het programma bestaat uit pop en klassiek. 

 

Nederlands, Frans, Engels, Afrikaans en Italiaans, het wordt allemaal gezongen in een gezellige, gemoedelijke sfeer. Het plezier in de koorzang brengt deze twee koren bij elkaar, het wordt geen wedstrijd, we genieten van de muziek en geven elkaar de ruimte!

Het concert  "Muziek in de ruimte" vindt plaats op zondag 5 november 2017 in het Gerardushuis te Deurne. De aanvang is om 14.00 uur.

 

See you in space!

 

Kaartjes zijn gratis af te halen op 23 oktober 2017 tussen 19.00 en 20.00 uur bij het Gerardushuis of te reserveren vanaf 23 oktober bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wees er snel bij, want op is op!

 

 

 

 St. Caecilia Ottersum

           


              

In liefdevolle herinnering

 

Tot ons verdriet moeten wij afscheid nemen van ons koorlid:

 

René Crüts

 

René begon zijn zangcarrière als tenor bij de Walsbergse Zangvereniging  in 2001 en was vanaf dat moment een toegewijd en graag gezien lid van de vereniging.

Wij zullen zijn aanwezigheid, zijn inzet en humor missen.

Tijdens de uitvaartmis op 30 september a.s. om 10.00 u  in de kerk van de H. Willibrordus te Deurne zullen wij René met onze zang begeleiden op zijn laatste reis. 

Wij wensen zijn echtgenote, Hilde, de kinderen, kleinkinderen en verdere familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

 

Leden, dirigent en bestuur van de Walsbergse Zangvereniging,  Deurne.


kaartjes  ( € 10,00 )  bestellen/afhalen voor concert Grenzeloos:

Dat kan rechtstreeks bij het Gerardushuis. U kunt ook contact opnemen met een van onze leden of het secretariaat of een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

 

  

GRENZELOOS

 Deurne en Horn naar Heel

Dat ziet er vreemd uit, zo’n kop boven een artikel. Misschien is hij ook een beetje raar, maar daarom is wat er staat, niet minder waar.

Op 30 september a.s. gaan nl. twee koren, de Walsbergse Zangvereniging  en Animato uit Horn samen een concert geven in het Limburgse Heel, in de prachtige zaal van cultureel centrum Don Bosco.

2 aangrenzende regio’s, 2 provincies; dichtbij maar toch voor ons idee zo “veraf”…over de grens! Vanuit het verleden was de natuurlijke grens van de zompige en van oudsher ook mysterieuze Peel echt een grens.

Nu twee koren uit Horn en Deurne samen gaan optreden ligt het dan ook voor de hand, dat het thema van het concert GRENZELOOS is. Dit thema kan op verschillende manieren uitgewerkt worden. En dat gebeurt ook op 30 september. De twee koren laten zich kennen in hun enthousiasme voor een gevarieerd en eigentijds repertoire, waarin ruimte is voor zang in vele talen en in heel verschillende stijlen. De songs kunnen vrolijk zijn, of gedragen, ze kunnen jazzy klinken of meer popsongs zijn en in de reeks Europese talen, die voorbij komen passen ook de Limburgse en Brabantse dialecten.

Beide koren zijn ongeveer even groot: gemengd koor Animato uit Horn telt 55 leden; de Walsbergse Zangvereniging ruim 60. Het moet fantastisch klinken als álle zangers en zangeressen samen zingen. Die samenzang staat ook op het programma, niet de hele avond, maar wel een paar keer.

Het gaat een boeiend, verrassend en veelzijdig concert worden.

En die afstand? Och, dat blijkt ook wel mee te vallen.

 

Wij zien u graag op 30 september om 20.00 u in Cultureel Centrum Don Bosco.

Adres: Mgr. Savelbergweg 100; 6097 AE in Heel.

Entree: € 10,00.

 

Animato; Horn


 Vriendenkring gaat digitaal.

Onlangs hebben alle leden van onze Vriendenkring een brief in de bus of in hun mailbox gekregen, waarin wij hebben aangegeven, dat wij een omschakeling gaan maken naar digitale benadering van onze leden. In de wereld om ons heen is er steeds meer sprake van digitalisering en veel mensen en bedrijven stappen over op correspondentie in digitale vorm. Daarom hebben wij aan de Vrienden van de Walsbergse Zangvereniging gevraagd, om ons hun e-mailadres door te geven. Tijdens onze jaarlijkse Vriendenkringactie, die wij dit jaar in oktober gaan houden willen wij dan ook zo veel mogelijk de mensen digitaal benaderen. Natuurlijk zijn er ook leden, die geen e-mail hebben of die het prettiger vinden om persoonlijk te worden bezocht. De keuze is aan u als Vriend van de Walsbergse Zangvereniging. Laat ons, wanneer u dat nog niet hebt gedaan, in ieder geval even (via het secretariaat) weten, waar uw voorkeur naar uitgaat. En….onze koorleden blijven u graag persoonlijk ontmoeten, natuurlijk tijdens onze optredens maar ook, wanneer u dat wenst, met een bezoekje tijdens onze Vriendenkringactie.


En nu...vakantie.

Maandag 10 juli hebben wij ons seizoen afgesloten met een korte repetitie, gevolgd door de halfjaarlijkse ledenvergadering. In het afgelopen seizoen hebben wij heel wat activiteiten gehad, van mooie optredens, de jaarlijkse feestavond  tot clukascampagne.

De komende weken kunnen wij genieten van de zomervakantie. Wij wensen iedereen, leden en bezoekers van onze website een fijne vakantieperiode toe, of je nu weggaat of thuisblijft. Geniet van de zomer.

Op maandag 28 augustus pakken wij de draad weer op, met de eerste repetitie na de vakantie om 20.00 uur in het Gerardushuis.


Carat-concert

Op 2e Pinksterdag, 5 juni verzorgt de Walsbergse Zangvereniging om 13.30 u het 2e optreden van deze dag in het Carat Paviljoen te Helmond.

Op deze middag brengen wij een internationaal programma met een aantal bekende en minder bekende nummers, die door de  4-stemmige koorsetting  een heel eigen karakter hebben.

Zo kunt u luisteren naar medleys van Boudewijn de Groot en Ramses Shaffy . 

“Het Dorp”, geschreven door de uit ons eigen  Deurne afkomstige Friso Wiegersma, een lied dat  in het verleden op onnavolgbare wijze  vertolkt werd door Wim Sonneveld, zal in een bewerking voor solist en koor het publiek zeker kunnen bekoren. 

 

Ook het dromerige “Walking in the air” en een Abba-nummer vol pit komen op deze, hopelijk zonnige  middag voorbij.

 

Kom en geniet met ons van dit buitenoptreden.

 


Moederdag met koren op de molen.

Op 14 mei organiseerde het VVV in Deurne tijdens de Nationale Molendagen onder de titel "Koren op de Molen" een muziekactiviteit met fietstocht, waaraan alle molens in Deurne deelnamen. Omdat er op die dag bij de Ossenbeemd een kleine windmolen in gebruik werd genomen, was  dit een mooie locatie voor een optreden van de Walsbergse Zangvereniging. 

Wij hebben daar een leuk miniconcert verzorgd voor een groot en zeer aandachtig publiek. Heel wat mensen hebben deze middag gebruikt om meerdere koren te beluisteren tijdens de fietstocht.

 


 

 Stemmers bedankt.

Dankzij de stemmen van velen van u hebben wij een prachtig resultaat bereikt bij de Rabo Clubkas Campagne.

 Iedereen, die zijn/haar stem aan ons heeft gegeven: van harte bedankt. Wij zien u graag terug bij een van onze concerten.

 

 


 

Rabo Clubkas Campagne:  laatste week om te stemmen.

 De stemperiode loopt van 7 april tot 30 april.

Heeft u van de Rabobank een stempas ontvangen en deze nog niet gebruikt?

Laat dan uw stemmen niet verloren gaan.

Help ons en andere verenigingen om hun doelen  te realiseren door het uitbrengen van uw stemmen. Voor onze vereniging betekent elke stem een welkome aanvulling op ons budget om onze uitvoeringen nog verder te kunnen verbeteren. 

De nieuwe spelregels.

  • Er moeten minstens 50 stemmen worden binnengehaald; onder dat aantal wordt er geen bijdrage toegekend.
  • Verder kun je maar 1 stem uitbrengen op je favoriete vereniging. Voorheen was dat 2 stemmen. 
  • Het totaal aantal stemmen dat u kunt uitbrengen blijft wel 5.

 

Mogen wij ook dit jaar weer op uw stem(men) rekenen? Of stemde u eerder op andere verenigingen en wilt u uw stemmen niet verloren laten gaan? Stem dan op de Walsbergse Zangvereniging. Als dank laten wij u graag onze stem horen tijdens onze  optredens.

Van harte aanbevolen!


 

In liefdevolle herinnering

 

Verdrietig zijn wij nu wij afscheid  hebben moeten nemen van ons  koorlid

Cis van de Mortel

Op dinsdag 7 maart om 11.30 u heeft de Walsbergse Zangvereniging haar uitgeleide gedaan tijdens een gezongen Eucharistieviering in de St. Willibrorduskerk aan de Markt te Deurne.

Cis was lid van de Walsbergse Zangvereniging vanaf de oprichting, inmiddels 45 jaar geleden.

Ook na haar actieve zangperiode bleef zij als rustend lid trouw het wel en wee van het koor volgen en was zij een graag geziene gast tijdens concerten.

Wij wensen haar familie veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


 

Geslaagde feestavond op 11 februari bij zaal van de Putten.

Na een heerlijk koud/warm buffet mochten koorleden en partners aan de slag met een aantal vragen, die betrekking hadden op de voorbije 45 jaren, de leeftijd van onze vereniging. Dat betekende op zoek gaan naar weetjes en herinneringen, iets wat voor  de nodige discussies zorgde.

Daarna volgde er een "workshop", op geestige wijze begeleid door gelegenheidscoach en koorlid  Ineke van Zeelandt, die ons inspireerde tot het uitdragen van het nieuwe elan, waarop wij sinds het begin van dit jaar inzetten.

Met wat extra attributen leverde dat dit fraaie plaatje op.

De avond werd afgesloten met een huldiging van die koorleden, die vanaf de oprichting steeds lid zijn geweest van de Walsbergse Zangvereniging. Maar liefst 10 leden hebben de hele koorgeschiedenis meegemaakt. 7 van hen zijn nog steeds actief als zanger/zangeres; de andere 3 blijven als rustend lid betrokken bij het koor. Voor zover aanwezig  ontvingen zij een bos bloemen als dank voor 45 jaar enthousiast en trouw lidmaatschap. De afwezige leden kunnen deze attentie later nog tegemoet zien.

 

De jubilarissen

vlnr: Anny Manders, Laura Vissers, Wilma van der Heijden, Anny en Frits van Montfort, Toon van Bussel. Niet op de foto: Net Manders en de rustende leden Ben Knijnenburg, Cis van de Mortel en Lena Mennen

 


 

Bestuurswisseling en huldiging jubilarissen.

Tijdens de Algemene  Leden Vergadering op 30 januari 2017 heeft Harry Smits afscheid genomen als bestuurslid. Hij blijft wel actief meezingen en zich inzetten voor de Walsbergse Zangvereniging. De voorzitter dankte hem voor zijn enthousiaste inzet als bestuurslid en bood hem een attentie aan namens het hele koor.

Als opvolger van Harry is Mart de Bruijn tijdens de vergadering door de leden gekozen als nieuw bestuurslid. Bestuur en leden wensen hem met deze benoeming veel succes en een fijne tijd toe.

Maar liefst 5 leden werden in het zonnetje gezet omdat zij in het afgelopen jaar 10 jaar lid waren van de Walsbergse Zangvereniging. Ineke, Hanny, Anneke, Ans en Corry: van harte gefeliciteerd. Wij hopen, dat jullie met jullie enthousiasme nog heel lang aan de vereniging verbonden blijven

de jubilarissen

 .jubilarissen

vlnr:  Corry, Ineke, Hanny, Ans, Anneke


 

Een geweldig nieuwjaarsconcert.

 

 

Sfeerimpressie van ons concert "Een nieuw elan" op zaterdag 7 januari 2017.

 

Een nieuw Elan,  

een Nieuwjaarsconcert  met nog een vleugje Kerst en een knipoog naar ons 45-jarig bestaan.

Op 7 januari 2017 vindt het concert  Nieuw Elan plaats, met medewerking van de Walsbergse Zangvereniging, het duo October Moon, Julian Zeegers en Mariet van der Laak. Het belooft een  heel mooi concert te worden. Fijn om te merken dat er zoveel belangstelling voor is van de zijde van het publiek. De gratis kaartjes, die wij via koorleden, de Vriendenkring en publiciteit in wijkbladen hebben aangeboden,  zijn helaas  bijna op. Wilt U het concert graag bijwonen, bel dan eerst even met Harry Smits, 0493-316542 of Lisette Martin, 0493-310223 om te kijken of er nog kaartjes zijn. Mocht dat niet zo zijn, dan zien we U heel graag op een van onze volgende concerten.

                                                         


 

 

 

Rabobank Clubkas Campagne.

Iedereen heel hartelijk dank voor de steun. Ook dit jaar is de Rabobank Clubkas Campagne weer een geweldig succes geworden. Bedankt.

 


 

Jubilarissen gehuldigd.  

 

 

Tijdens een “uitverkocht” en sfeervol Herfstconcert zijn zondagmiddag  in het Gerardushuis 2 jubilarissen van de Walsbergse Zangvereniging in aanwezigheid van hun familie in het zonnetje gezet.

Toos van den Heuvel werd gehuldigd voor haar 25-jarig lidmaatschap van de vereniging. Al die tijd heeft zij als sopraan haar bijdrage geleverd aan het koor. Daarnaast heeft zij zich meerdere malen op  creatieve wijze  ingezet  bij het aankleden van podium en zaal vanuit haar passie en grote hobby: schilderen. Zij ontving uit handen van de voorzitter de Zilveren Speld.

Mies Aldenzee , de tweede jubilaris  is maar liefst 40 jaar koorlid en zingt al die jaren zijn partijtje mee bij de bassen. Hij heeft dan ook een behoorlijke staat van dienst binnen de Walsbergse Zangvereniging. Zo is hij  een groot aantal jaren Beschermheer geweest; organiseerde hij mee bij het 40-jarig jubileum in 2011 en stelde hij als dat zo uitkwam, de kantine van zijn bedrijf ter beschikking voor een repetitie of ontspanningsdag. Hiervoor ontving hij het traditionele  vulpotlood met inscriptie van de Walsbergse Zangvereniging.

Beiden ontvingen een mooi herfstboeket, passend bij het thema van het concert.

De jubilarissen werden vervolgens door koor en publiek toegezongen.

Het publiek heeft kunnen genieten van een mooi afwisselend concert,  waaraan naast het organiserende koor onder de bezielende leiding van  Mario Geurtjens ook gastkoor Invite uit de St. Jozefparochie met dirigente Celine Scheepers met verrassende en swingende  nummers haar bijdrage leverde.

Met name de optredens van de solisten van de Walsbergse Zangvereniging, Dini Knijnenburg, Bertie Dirks en Marion Munsters vielen bij de gasten bijzonder in de smaak. Datzelfde gold voor solisten en fluitiste van Invite en het muzikale intermezzo van de vaste pianiste van de Walsbergse  Zangvereniging Ludmila Seroo Ferroni. 

Herfstkleuren,

Dat is de titel van het concert, dat de Walsbergse Zangvereniging op 6 november a.s. organiseert in samenwerking met koor Invite.

 

Het zomerse groen maakt in deze tijd langzaam plaats voor een palet aan warme kleuren, variërend van geel, oranje tot rood en bruin. Deze sfeer willen wij in beelden en muziek tot uitdrukking brengen tijdens ons gezamenlijke concert in het Gerardushuis in Deurne.

 

Een concert dat u niet wilt missen!

De Walsbergse Zangvereniging  met zo’n 60 actieve  zangers en zangeressen   niet alleen uit de Walsberg, maar uit heel Deurne en de regio, van Asten tot Elsendorp brengt u op deze middag  een breed en eigentijds repertoire soms ook licht klassiek, bijna altijd 4-stemmig.  U kunt genieten van nummers  van Abba, musicals, Boudewijn de Groot…. maar ook mooie verstilde nummers zoals The Sally Gardens en Love changes everything. En wat dacht u van het dromerige Walking in the air? 

Mario Geurtjens is sinds 2004 als inspirerende dirigent aan het koor verbonden. Hij is muziekdocent aan een grote scholengemeenschap  in de  gemeente Peel en Maas. Daarnaast is hij dirigent van het Close Harmony koor "To Be Continued" uit Panningen en "Una Sono" uit Liessel.

De pianobegeleiding wordt verzorgd door Ludmila Seroo Ferroni, die deze middag tevens enkele werken van Chopin en Tsjaikovsky als soliste ten gehore zal brengen. Vanaf 2015 is zij onze vaste pianiste. Zij is ook actief bij o.a  Harmony in Oostrum, Sing Along Singers Reuver, Una Sono Liessel en Bel Canto in Helden. Bovendien geeft zij privélessen aan kinderen en volwassenen en verzorgt zij de begeleiding bij solistenconcoursen.

Het gastkoor, Invite dat in 1972 begon als jongerenkoor Invicto is vandaag de dag uitgegroeid tot een dameskoor met 21  leden die veelal 3-stemmig zingen als sopraan, hoge alt en lage alt. Tijdens de wekelijkse repetities wordt  hard gewerkt aan nieuwe nummers en het  onderhouden van het bestaande repertoire dat varieert van licht klassiek en populair tot pop.

Door het jaar heen verzorgt Invite diverse optredens o.a. op korenfestivals, in kerken en zorgcentra en niet te vergeten de kerstoptredens waarbij de leden  gekleed gaan in Dickensstijl.

 

De  dirigente, Célinda Scheepers, die sinds 2011 het koor leidt, heeft haar bekendheid verworven in de wereld- en koormuziek. Ze is tevens als dirigent verbonden aan wereldmuziekkoor Makandra. Daarnaast verzorgt ze workshops en is ze actief als stemcoach. Bovendien bespeelt ze diverse instrumenten.

 

De muzikale begeleiding is sinds september 2016 in handen van Lodewijk Holzken.

Hij is zowel dirigent als toetsenist bij diverse koren. Verder geeft hij bij muziekschool de Nootzaak keyboard-, piano- en accordeonlessen en is zelfstandig toetsendocent in Deurne en Waalre.

                                          *******************************

 

                                         

 

Start nieuw seizoen:  najaar 2016

Met een ongekend prachtige nazomer zijn wij ons nieuwe seizoen gestart, maar we kunnen er niet omheen: het is echt herfst en dat betekent tijd voor nieuwe activiteiten.

Op 16 oktober luistert de Walsbergse Zangvereniging om 11.00 u de H. Mis op in de Sint-Willibrorduskerk aan de Markt. Deze mis dragen wij mede op aan onze leden en overleden leden.

Verder zijn wij volop bezig met ons repertoire voor het Herfstconcert, dat op zondagmiddag 6 november in het Gerardushuis op het programma staat. Daarover leest u binnenkort meer, maar noteer de datum alvast in uw agenda!

                                          ******************************

 Rabo Clubkas Campagne    

     

   Van 6 t/m 17 oktober kunt u, wanneer u lid bent van de Rabobank, weer uw stem uitbrengen op      verenigingen en stichtingen die u een warm hart toedraagt. Een geweldige actie, waarmee de bank    samen met u een extra impuls geeft aan het bloeiende verenigingsleven in de Peel.

 

In de afgelopen jaren hebben velen van u hun stem op de Walsbergse Zangvereniging uitgebracht. Dit wordt door ons enorm gewaardeerd.

Ook dit jaar hopen wij op uw stemmen te mogen rekenen. Daarmee kunnen wij blijven vernieuwen met ons repertoire en krijgen wij de ruimte om onze concerten nog aantrekkelijker te maken.

                                             ****************************** 

 

Vriendenkringactie.

Graag willen wij alle Vrienden van de Walsbergse Zangvereniging van harte bedanken voor hun bijdrage. Ook onze koorleden, die de afgelopen maand bij onze Vriendenkring langs zijn geweest zijn wij bijzonder dankbaar voor hun inzet.

                                          *********************************

 Afsluiting seizoen

Een drukke periode met veel mooie uitvoeringen ligt intussen achter ons.

 

Wij hopen dat velen van u met ons genoten hebben van onze optredens in de concertcyclus van de St. Willibrorduskerk, een avond in de Nieuwenhof, de Toer dur Deurze met het Deurnes Mannenkoor, de Royal Music Night, de mis in Ommel …..

Op dit moment staan onze repetities in het teken van het instuderen van nieuw repertoire, zodat wij ook na de zomer weer met een aansprekend programma kunnen komen.

 Nog enkele weken en dan gaan wij genieten van de vakantie met hopelijk mooi weer voor zowel de vakantiegangers als de thuisblijvers.

 

Op 18 juli sluiten wij dit seizoen af met onze ledenvergadering.

Onze eerste repetitie is dan weer op 5 september, om 20.00 uur in het Gerardushuis.

 

                                               *********************************

Royal Music Night van de Oranjevereniging.

Deurne kleurt oranje 

Samen met de Koninklijke Harmonie Deurne en diverse andere artiesten verzorgen wij op 26 april om 19.30 uur een optreden  in het Cultuurcentrum Deurne aan de vooravond van Koningsdag. Deze avond is bedoeld voor de senioren in onze gemeente. Voor meer informatie: houdt de aankondigingen in de diverse media in de gaten.

 

                                     

                            *************************

 

Nieuwe leden

Met ingang van 1 april is ons koor weer 3 nieuwe leden rijker: 2 dames bij de alten en een heer bij de bassen. Zij hebben eerst een aantal weken meegedraaid met onze repetities en sfeer geproefd, waarna zij vol enthousiasme besloten hebben om lid te worden. Wij heten hen van harte welkom en wij zijn ervan overtuigd dat zij zich snel thuis zullen voelen.

                                                                  *********************

 

Concert in de Nieuwenhof

Op maandag 11 april om 19.30 uur  verzorgen wij een concert in de Nieuwenhof in Deurne. Wij zijn blij ook dit jaar weer in de gelegenheid te worden gesteld om op te treden voor de bewoners en bezoekers van de Nieuwenhof.

 

 

                                                                 ****************************

Plantenactie Walsbergse Zangvereniging 2016

Het is voorjaar. Tijd voor onze jaarlijkse plantenactie.

Al jaren kunt u bij de Walsbergse Zangvereniging zomerbloeiers bestellen, planten waar u een zomer lang volop van kunt genieten. Wij zijn evenals eerdere jaren in staat om u deze planten tegen een redelijke prijs aan te bieden.

 

Door uw deelname aan onze actie steunt u onze vereniging en kunnen wij mooie concerten organiseren, die gratis toegankelijk blijven.

De bestelfolder treft u aan in Onder Ons en kan worden ingeleverd t/m 24 april, 

Geen folder ontvangen en toch belangstelling om planten te bestellen?

stuur een e-mail naar het secretariaat; de folder kan dan digitaal worden verstuurd. Draait u deze wel even uit met uw bestelling en lever hem in op een van de adressen, die in de folder worden genoemd.

Op zaterdag 7 mei kunt u de bestelde planten ophalen; een mooie start van een kleurrijke zomer.

 

De plantenactiecommissie.

 

                                          *******************

Tour dur Deurze 2016

Deurnes Mannenkoor te gast bij de Walsbergse Zangvereniging

In 2016 viert het Deurnes Mannenkoor het 40 jarig jubileum.

 In het kader van dit jubileum organiseert het mannenkoor een "Toer dur Deurze" in alle kerkdorpen van Deurne in samenwerking met de plaatselijke koren.

Op zaterdag 9 april wordt door het Deurnes Mannenkoor en de Walsbergse Zangvereniging daarom een gezamenlijk concert gegeven in het Gerardushuis. De aanvang is 20.00 uur. Beide koren hebben een aantal van hun topnummers op het programma staan, zodat de bezoeker kan genieten van prachtige muziek. 

Naast de twee koren is er een gastoptreden van de geboren en getogen Walsbergse zangeres Josien Obers, de helft van het duo October Moon. Zij brengen vlotte moderne muziek ten gehore. Kortom: een zeer gevarieerd programma.

Namens beide koren nodigen wij u van harte uit. De entree is gratis. Mocht u enorm genoten hebben dan mag u dat eventueel uiten in een geheel vrijwillige bijdrage achteraf.

 

 

Concertcyclus  St. Willibrorduskerk; Deurne-Centrum

Een impressie van ons optreden op 21 februari in de St-Willibrorduskerk te Deurne. Een volle “zaal” met een aandachtig publiek !

Bezoekers, koor en de voor het gastoptreden uitgenodigde Julian Zeegers kunnen terugkijken op een geslaagde, sfeervolle middag.
 
Onze complimenten voor de organisatie van de Concertcyclus.
 

 
 
 

Dini Knijnenburg  onderscheiden.                 

Op 25 januari vond de jaarvergadering  van de Walsbergse Zangvereniging plaats. Het was  bepaald geen gewone jaarvergadering. Dini Knijnenburg had aangegeven niet meer herkiesbaar te zijn als voorzitter. Voor Dini maar zeker ook voor het koor een belangrijk besluit. Dini was jarenlang het gezicht naar buiten. De laatste acht jaar als voorzitter. Daarvoor beheerde zij  jarenlang het secretariaat.  In totaal diende  zij  de  Walsbergse Zangvereniging  24 jaar als bestuurslid.

Daarnaast  was en blijft zij  ook een begenadigd zangeres. Bij de sopranen draagt ze haar steentje ruimschoots bij. Maar ook als solist trad ze regelmatig in de schijnwerpers.  42 jaar al is Dini een trouw en gewaardeerd  lid van het koor en zal dat in de toekomst ook zeker zo blijven.

Dini Knijnenburg was in al die jaren een bestuurslid waar het koor op kon bouwen. Precies en nauwgezet in haar taakuitvoering. Maar zeker ook betrokken en meelevend met alle leden. Bij bijzondere gebeurtenissen in het leven van de koorleden, blijde gebeurtenissen, maar zeker ook bij ziekte of overlijden stond Dini aan de zijde van haar koorleden. Tijd noch  moeite was haar teveel.

Na afloop van de vergadering, voor de laatste keer onder haar voorzitterschap, werd Dini toegesproken en gehuldigd. Dit in het bijzijn van haar kinderen en haar trotse echtgenoot Albert, die als geen ander weet wat zijn vrouw voor de Walsbergse Zangvereniging deed. Ook onze  rustende leden van het koor waren uitgenodigd voor deze speciale gelegenheid.

Mevrouw Marcellis van de KBZON was naar Deurne afgereisd om Dini, namens de belangenvereniging van koren,  toe te spreken en in de bloemen te zetten.  Ook binnen de KBZON was Dini een gewaardeerd en bekend persoon. Mevrouw Marcellis  sprak lovende woorden over alle verdiensten van Dini voor het koor en haar leden. Bij elk bezoek aan het koor merkte ze de goede en positieve sfeer op  en daarbij speelt de voorzitter een belangrijke rol.  Ook ere- voorzitter Toon van Bussel stak de loftrompet over Dini en zei terecht dat de Walsbergse Zangvereniging met Dini jarenlang een uitstekend en betrokken voorzitter heeft gehad.  Onder haar leiding heeft het repertoire en de uitstraling van het koor zeker stappen vooruit gemaakt, maar is ook de historie van het koor in ere gehouden.  Voor al deze verdiensten heeft het bestuur haar het  erelidmaatschap van de Walsbergse Zangvereniging  toegekend. Toon van Bussel speldde haar onder luid applaus een  gouden speld op, die haar door alle aanwezigen van harte gegund werd. Vervolgens ontving ze nog een mooi afscheidscadeau van alle koorleden in de vorm van een Liber Amicorum en een mooi beel

Dini Knijnenburg droeg  de voorzittershamer letterlijk over aan Lia van der Star.  Dini wenste het koor een mooie toekomst toe, een toekomst waarop de Walsbergse Zangvereniging zich voorbereidt met een visieplan, dat nog onder leiding van Dini Knijnenburg tot stand is gekomen. Zij toonde zich erg verrast door de onverwachte aanwezigheid van man, kinderen, rustende leden en zeker ook van Mw. Marcellis, KBZON.  Zij bood het koor een mooi boek aan over koormuziek.  Lia van der Star, 10 jaar lid van het koor, waarvan een jaar bestuurslid , dankte haar voorgangster voor alle inzet en verdiensten voor de vereniging  en noemde het een pittige en uitdagende taak om de opvolger te zijn van zo’n betrokken voorzitter. Lia hoopt dat het koor nog jarenlang van de mooie stem van Dini mag profiteren. Na Toon van Bussel, Louis van Nunen en Dini Knijnenburg wordt Lia de vierde voorzitter van de Walsbergse Zangvereniging.                                                                                                 

Na afloop van het officiële gedeelte genoten Dini, familie en koorleden nog van een welverdiend gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

                                                                                                  

                                                           ***********************

 

Concertcyclus  St. Willibrorduskerk; Deurne-Centum

Op zondag 21 februari om 16.00 uur treedt de Walsbergse Zangvereniging onder leiding van onze dirigent Mario Geurtjens en met pianobegeleiding door Ludmila Seroo Ferroni voor u op in de kerk aan de Markt in Deurne.

Onder de titel: “Het Dorp in de Wereld” brengen wij  een gevarieerd programma met muziek uit alle windstreken, waarbij het Nederlands repertoire met  een ode aan Ramses Chaffy , evenals “ons” Dorp  niet vergeten wordt.

 Aan dit concert levert eveneens de jonge pianist Julian Zeegers een bijdrage in een mooi intermezzo.  

De entree is gratis; wel wordt er na afloop een bijdrage gevraagd voor de onkosten van de organisatie.

 Van harte aanbevolen.

                                                         ********************

 

Workshop Anouk Demos

Op 4 januari 2016 zijn wij het muzikale jaar begonnen met een korte informele nieuwjaarsbijeenkomst, waarbij wij de gelegenheid hadden voor het uitwisselen van nieuwjaarswensen. Daarna hebben wij een inspirerende workshop gevolgd van Anouk Demos, zangcoach en logopediste, die met haar verfrissende aanpak ons het nodige heeft weten bijbrengen over stemgebruik en zanghouding.

Zij heeft ons onder meer kennis laten maken met de Lax Vox methode, een werkwijze om de stembanden goed te onderhouden, wat de zangkwaliteit beslist ten goede komt.

Bijzonder boeiend en leerzaam!

Voor meer informatie:  www.anoukdemos.nl

 

                                                            *************************

 

Muzikaal Kerstonthaal  maandag 14 december 2015; aanvang 19.30 uur

Voor de 10e keer organiseert de Walsbergse Zangvereniging op 14 december a.s. deze gemoedelijke avond in Kerstsfeer  in de Parkzaal van het Gerardushuis. Zoals u gewend bent leveren, naast onze eigen koorleden,  meerdere gasten aan deze avond een bijdrage. Het doet ons plezier, dat Blaaskapel Walsberg  voor de eerste keer tot de deelnemers behoort.  Afra en Fieke Knijnenburg, Peter van de Crommenacker, Rennie van Windt, de gitaarclub van Henny en Annet Aarts, Joram van Windt en kinderkoor Sound of Joy zijn vertrouwde namen, die u ook deze avond weer meenemen naar de wondere wereld van Kerstmis. Kom met ons genieten van dit mooie programma. Zaal open vanaf 19.00 uur. (zij-ingang). Eindtijd omstreeks 22.00 uur.  De toegang is gratis.

 

                                                       ************************ 

 

EIGEN WIJS

Dat is de titel van het concert, waaraan wij op 21 november op uitnodiging van close-harmony koor To Be Continued deelnemen in Panningen.  Een bijzonder concert, waaraan ook Una Sono uit Liessel haar medewerking verleent. Alle drie de koren staan onder leiding van dirigent Mario Geurtjens, al hebben ze elk hun eigen stijl.

Naast de afzonderlijke  optredens zullen de drie koren ook gezamenlijk optreden en daarbij het bij velen bekende nummer Marmor, Stein und Eisen bricht...... ten gehore brengen.

Aanvang van het concert is 19.30 u.

Adres: Kerkstraat te Panningen.      Entree: € 6,50 inclusief consumptie.

                                                    

                                                     ***************************

 

Geslaagd koffieconcert op 8 november 2015

In een “uitverkocht” Gerardushuis kon het publiek genieten van een mooi concert van ons koor, onder leiding van dirigent Mario Geurtjens en met begeleiding van pianiste Ludmila Seroo Ferroni. Arno van Zeelandt tekende voor de presentatie.

Marion Munsters soleerde in het ontroerende Don’t cry for me Argentina en het absolute hoogtepunt, de vertolking van The Phantom of the Opera van Andrew Lloyd Webber, leverde een staande ovatie op.

Jubilarissen

Voorzitter Dini Knijnenburg  bracht aansluitend aan het optreden van de Walsbergse Zangvereniging een hulde aan drietal koorleden.

Nellie Michels en Riky Meulendijks ontvingen uit haar handen een zilveren speld als waardering voor hun 25-jarig lidmaatschap; Riek Camps, die maar liefst 40 jaar lid is van het koor, kreeg een zilveren vulpotlood met inscriptie en een speciaal voor haar samengesteld fotoboekje met herinneringen aan deze 40 jaar.

Alle drie de dames werden verrast met een mooie bos bloemen, waarna zij de felicitaties van de koorleden en van de andere aanwezigen in ontvangst mochten nemen.

Muziekkapel de Hôg Noot

Na de pauze was het podium voor de Hôg Noot uit Milheeze, een muziekkapel, bestaande uit 14 personen onder leiding van Marius Heesmans, die ons met hun enthousiaste klanken wisten te boeien.  Van Rowwen Hèze tot het Carnavalfestival uit de Efteling; songfestivalkraker Puppet on a String; een medley van liedjes uit bekende kindertv-series…..het was een feest van herkenning en de aanwezigen konden het bijzonder waarderen.

 

Kortom… een mooie, gezellige en inspirerende middag voor zowel het publiek als de koor- en orkestleden, waarover onder het genot van een drankje door velen nog druk werd nagepraat.

 

**********************

 

Koffieconcert Walsbergse Zangvereniging en de Hog Noot (Milheeze) op 8 november, 14.00 uur. Gerardushuis Walsberg.

Jaarlijks in november organiseert de Walsbergse Zangvereniging een koffieconcert op een zondagmiddag. Naast ons eigen optreden is er ook elke keer een  gastoptreden.

 Dit jaar treedt als speciale gast op de Hôg Noot uit Milheeze. Ons koor heeft een speciale band met Milheeze, omdat ook verschillende van onze leden  afkomstig zijn uit Milheeze en de Hog Noot heeft weer leden die woonachtig zijn in de Walsberg.

De mannen van de Walsbergse Zangvereniging  tonen op 8 november  hun nieuwe outfit. Niet alleen het repertoire van het koor maar ook de outfit gaat met de tijd mee.

De Hog Noot is een gezelschap muzikanten bestaande uit 14 personen, allen ook lid van de fanfare  Milheeze. Zij staan garant voor hedendaagse, gezellige, afwisselende muziek. Zij verzorgen een sfeervol, muzikaal optreden. Zij zijn op verschillende plaatsen in de regio graag geziene gasten.

 Op deze middag staan  o.a. Mamma Mia van Abba, het ontroerende Che faro senza Euridice, Don’t cry for me, Argentina en The phantom of the opera op ons programma.

Kortom, beide gezelschappen staan garant voor een muzikale, maar zeker ook voor een gezellige middag in het Gerardushuis. In de pauze en na afloop is er alle ruimte om onder het genot van een glaasje met bekenden een praatje te maken.

U wordt gratis en gastvrij ontvangen op zondagmiddag  8 november. Aanvang 14.00 uur. Noteer het alvast in Uw agenda.

                                                                *********************

 

Kort nieuws

Wij prijzen ons gelukkig met het feit, dat wij sinds de zomervakantie 3 nieuwe leden hebben mogen verwelkomen, 2 dames die de sopranen komen versterken en 1 heer bij de tenoren. Wij wensen hen een fijne tijd en veel zangplezier bij ons koor toe.

De uitslag van de Rabo Clubkas Campagne is tijdens een drukbezochte bijeenkomst in MFA ’t Huis in Vlierden op 22 oktober bekendgemaakt. Maar liefst 256 stemmen zijn er uitgebracht op de Walsbergse Zangvereniging en die stemmen leveren geld op voor de vereniging.  Alle stemmers: hartelijk dank voor uw stem.  Met het geld, dat dit oplevert gaan wij zorgen voor verdere uitbreiding van ons repertoire.

 

Op 17 en 18 oktober hebben wij 2 mooie optredens verzorgd. In Boekel traden wij 2 keer op tijdens het Korenfestival van Kwaliteitskoor Karakter. Het was inspirerend om te mogen zingen voor een groot en enthousiast publiek en om ook zelf te kunnen luisteren naar een vijftal collega-koren.                                                                                                                              

Ook aan de H. Mis, die wij op 18 oktober opluisterden in de Willibrorduskerk in Deurne voor een volle kerk , denken wij met genoegen terug.

 

                                                                ******************

Een nieuw seizoen

De start van het nieuwe seizoen ligt alweer een paar weken achter ons. Wij zijn volop aan het repeteren voor onze komende concerten.

                                                                ******************

Jubileum

Op 31 augustus hebben wij Ine van de Mortel in het zonnetje gezet, vanwege haar 10-jarig jubileum als koorlid. Ine, proficiat, we hopen je nog lang tot onze trouwe leden te mogen rekenen.

 

                                                               *********************

Kennismaking met de Walsbergse Zangvereniging

Het doet ons genoegen, dat wij meteen op onze eerste repetitieavonden al 3 aspirant-leden mochten verwelkomen. Nieuwe leden zijn altijd van harte welkom. Repeteren in een gezellige sfeer, werken aan een mooi repertoire en als resultaat een fijn concert, dat geeft zoveel voldoening!

                                                                *********************

Rabo clubkascampagne: uw stem is geld waard!

Van 1 tot 10 oktober organiseert de Rabobank weer de jaarlijkse clubkascampagne. Bent u lid van de Rabobank, dan kunt u stemmen op de vereniging(en) van uw keuze. U mag maximaal 5 stemmen uitbrengen, maar niet meer dan 2 per vereniging. Uw stem op ons koor is bijzonder welkom: wij willen het geld, dat deze actie oplevert graag gaan inzetten voor creatieve ledenwerfacties en voor de aanschaf van nieuw repertoire. Zodoende kunnen wij u blijven verrassen met nieuwe, aansprekende muziek.

Warm aanbevolen! 

 

                                                                **********************

Producten en dienstenveiling de Ossenbeemd

Op 17 oktober organiseert de Ossenbeemd een Dienstenveiling. De Walsbergse Zangvereniging biedt daar als dienst een miniconcert/serenade aan van 30 minuten.

Lijkt het u leuk om eens een privé optreden van ons koor mee te maken, bijvoorbeeld bij een feest, een jubileum…….breng dan een bod uit op dit unieke evenement en wie weet, staan we binnenkort wel bij u in de tuin te zingen…..!

 

                                                                **********************

Onze concertagenda 2015

Wij beginnen het muzikale seizoen met een optreden in Boekel op 17 oktober, waar wij op uitnodiging van kwaliteitskoor Karakter, samen met  maar liefst 5 andere koren een mooie avond gaan verzorgen in Nia Domo.  Wij treden die avond 2 x op met een aansprekend programma.Wij brengen nummers van Abba, Andrew Lloyd Webber, een medley van Ramses Shaffy ... en ook Het Dorp, ons Deurnese visitekaartje, mag op deze avond natuurlijk niet ontbreken.  Een avond om naar uit te kijken en die wij liefhebbers van koormuziek van harte aanbevelen.

 

Vervolgens luisteren wij op 18 oktober de H. Mis op om 11.00 uur in de Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne.  Deze wordt speciaal opgedragen aan onze leden en overleden leden.

8 november: ons jaarlijkse  Koffieconcert in het Gerardushuis. 14.00 uur.

21 november: concert op uitnodiging van To Be Continued te Helden-Panningen

14 december: Muzikaal Kerstonthaal,  Gerardushuis.

 

                                                                                    **********************

 

Vriendenkring:

Ons koor heeft  een Vriendenkring, die ons met haar jaarlijkse financiële bijdrage ondersteunt, zodat wij onze muzikale activiteiten kunnen blijven uitvoeren en ons repertoire vernieuwen.

Wanneer u als  particulier of bedrijf onze vereniging een warm hart toedraagt kunt voor minimaal     € 15,00 per jaar lid worden van de Vriendenkring. Als dank voor uw sponsoring wordt uw (bedrijfs-) naam, indien u dat wenst, zo’n 6 x per jaar op concertprogramma’s en Vriendenkring-brieven vermeld. Wilt u een ( bedrijfs-) logo geplaatst hebben op onze website, met daaraan gekoppeld een link naar een eigen website? Ook dat kan, dit is gratis voor iedereen  die lid is en / of wordt van onze Vriendenkring.

De Vriendenkring wordt jaarlijks in juni benaderd door onze leden. Mogelijk wordt of bent u ook benaderd door een van onze leden.

Heeft u al een bijdrage gegeven aan onze vereniging, dan zijn wij u daarvoor bijzonder dankbaar.

Nog geen lid?

Wilt u lid worden van onze Vriendenkring ?  Laat het ons weten via een van onze leden of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

                                                                                       ********************

H. Mis in Ommel

Op 31 mei 2015 heeft ons koor om 11.00 uur de Heilige Mis opgeluisterd in Ommel.  Het doet ons goed om ook hier onze jaarlijkse bijdrage te mogen leveren in de traditionele meimaand/Mariamaand.

Wij hebben de 4e mis van Gounod ten gehore gebracht, aangevuld met enkele andere liederen, waaronder vanzelfsprekend enige Maria-liederen.

 

********************

Koningsdag

Op 27 april, Koningsdag mochten wij in het gemeentehuis van Deurne een miniconcert geven voor de gedecoreerden, die een koninklijke of gemeentelijke onderscheiding hebben ontvangen.

Wij vonden het een eer om voor de vele aanwezigen, die dit jaar of in het verleden zijn onderscheiden voor hun bijzondere verdiensten, te mogen optreden.

********************

Concert met Una Sono.

Op 18 april 2015 hebben wij op uitnodiging van en samen met gemengd koor Una Sono een concert verzorgd in de Kastanje te Liessel. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond; een mooie samenwerking met dit collega-koor, dat net als de Walsbergse Zangvereniging onder leiding staat van onze dirigent, Mario Geurtjens. Voor beide koren werd de pianobegeleiding verzorgd door Ludmila Seroo Ferroni.

 

******************** 

 

Koninklijke onderscheiding Frits van Montfort

WALSBERG - Frits van Montfort is maandag 26 januari koninklijk onderscheiden. Burgemeester Hilko Mak reikte de onderscheiding uit tijdens de jaarvergadering van de Walsbergse Zangvereniging in het Gerardushuis in Deurne. Het betreft de titel ” Lid in de Orde van Oranje-Nassau”. Frits van Montfort zet zich al sinds 1971 in voor de gemeenschap. In dat jaar trad hij toe tot het schoolbestuur van de Gerardusschool. Hij is daar tot en met 1991 als bestuurslid technische zaken actief geweest. Van Montfort is vanaf de oprichting van de Walsbergse Zangvereniging in 1971 bibliothecaris. Die functie vervult hij nog steeds. Als bibliothecaris zorgt hij er voor dat alle leden tijdens de repetities en uitvoeringen over de juiste partijen beschikken. Daarnaast beheert hij het archief dat hij de laatste jaren volledig heeft gedigitaliseerd. Ook heeft hij een digitaal muziek instudeer programma geïntroduceerd en geïmplementeerd. Dit programma maakt het voor alle leden mogelijk om thuis hun zangpartijen in te studeren. Naast bovenstaande activiteiten heeft Van Montfort zich tussen 1966 en 1991 ingezet voor de personeelsvereniging van Boerenbond Deurne, stond hij mede aan de wieg van het parochieblad “Onder Ons” en is hij actief bij de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Walsberg. Onderstaande foto is gemaakt door Marius van Deursen.